Evident ca daca discutam de PIB-ul Romaniei, cand ajungem la capitolul pe cap de locuitor ne intrebam daca avem o crestere bazata pe scaderea populatiei sau pe cresterea veniturilor? Vedem deja din grafic ca abia in 2014 am depasit veniturile din 2008, dar daca ne raportam la 2007 vedem ca lucrurile nu stau asa de rau precum le prezinta unii. Anul 2016 pare a fi si el unul bun, deci la capitolul PIB stam bine, dar la nivelul de trai cum stam?

Economia romaneasca duduie dar romanii nu simt asta in buzunare

Indiferent ca ne comparam cu Bulgaria sau Ungaria, asta nu inseamna nimic, pentru ca ambele tari sunt sarace, daca le comparam cu tarile dezvoltate, unde nivelul de trai permite omului sa viseze la concedii, masina sau chiar o casa. Da, pe baza de indatorare multi romani o duceau binisor in 2008, unii au recuperat si o duc bine si in 2016, dar cei cu salariul minim pe econonmie cum o duc oare?

In campania electorala se vorbea de dublarea salariilor, mai ca nu ziceau deja ca va fi ca la Caritas, azi ai 1.000 de lei salariu net si hopa vine PSD+ALDE si te trezesti cu 2.000! Evident ca nu este asa, nu simtim nici macar o crestere a serviciilor acordate de stat, deci unde-s banii? In buzunarele smecherilor as zice eu, desi asta ar trebui sa o zica justitia si DNA-ul. Vom scapa de viata asta oferita de PSD si PNL?  In patru ani nu cred, urmeaza o perioada mai grea, sper ca cei ce nu au fost la vot sa inteleaga ca ei sunt principalii vinovati!

Economia românească - PIB

Economia romaneasca duduie dar romanii nu simt asta in buzunare