Am analizat putin ce se intampla cu veniturile AdSense in 2016, prima data m-am bucurat cand am vazut ca de exepmplu unul din site-uri a crescut in trafic de la 3.000 vizitatori unici pe zi la cam 7.000. Apoi m-am uitat la venituri si am constatat ca sunt exact ca anul trecut pe vremea asta. Adica mai pe scurt au scazut atat CPC-ul cat si CTR-ul. Adica costul unui click si numarul acestora dintr-o mie. Multi sunt de parere ca de vina este Ad Block, eu cred ca se investeste mai putin in AdWords.

Cat pot sa castig din AdSense in Romania cu un blog

Daca am stabilit ca traficul a crescut si ca am trecut cu bine testul animalutelor Google, sa vedem cum stam pe global. Cel mai bine se plateste din Germania, Irlanda, SUA si UK, asa ca sfatul meu este sa va ganditi la traficul atras din aceste tari. Romania a ajuns in medie la 4 centi pe click, adica derizoriu. Daca te uiti ca din UK primesti 25 de centi, aidca la 4 vizitaori activi ai un euro, zic eu ca ar trebui sa analizati mai bine situatia.

Ar mai fi Israelul, Canada si Belgia, toate cu sume frumusele – calculul este facut la peste 10.000 de click-uri (actiuni), deci nu se poate spune ca media nu este corecta. Da, am avut si actiuni de peste 1 euro sau chiar 2 euro, dar au fost sa zic asa, maxim 4 sau 5 intr-un an. In rest faceti singuri socotelile, indiferent ca aveti trafic organic sau din FaceBook, treburile stau cam la fel, cu mici diferente.

Bani online

Cat pot sa castig din AdSense in Romania cu un blog