Ce fac daca nu se mai afiseaza reclamele AdSense pe site-l meu? Evident vezi ce ai gresit si ceri o reevaluare de la Google. Cel mai utilizat motor de cautare a inceput sa restrictioneze afisare de reclame pe site-urile care nu respecta conditiile impuse pentru publisheri. Nu trebuie insa sa va speriati, incercati sa aflati motivul real pentru care au fost supendate afisarile pe site-ul respectiv, remediati problema si faceti apel. De cele mai multe ori se rezolva in cateva zile.

Ce fac daca nu se mai afiseaza reclamele AdSense pe site-ul meu?

Cea mai ciudata problema a fost cand problema era legata de sablon-ul site-ului. Cel mai adesea mesajele primite de la Google sunt standard, neexplicand de fapt problema pe care o ai. Recent am avut un site care la mutarea de la o firma de hosting la alta, a pierdut majoritatea categoriilor si tag-urilor. Am facut o cerere de reexaminare si am primit urmatorul raspuns:

After changing the page accordingly, please submit another appeal through the AdSense interface.

Am remediat problema, acum astept sa vad care va fi raspunsul. Din aceasta intamplare nefericita am inteles ceva, anume ca trebuie avut in vedere pe orice site modul in care asiguram navigarea pe site, categorisirea mai buna a continutului. Teoretic folosirea de meniuri, categorii si tag-uri ar trebui sa rezolve problema.

Incercati sa remediati problemele de acest tip cat mai repede cu putinta, nu va grabiti sa faceti apel, e mai dificil ca dupa o respingere a acestuia sa mai revina asupra deciziei. Mai ales cand ai un site cu aproape 1000 de articole si cu vechime de cativa ani, parca nu ai vrea sa ramai fara principala sursa de venit.

site penalizat de google