Acum ceva timp am inceput sa citesc despre Bitcoin si sa urmaresc procesul de minare, mai corect minerit ca pana la urma nu pui mine ci extragi din mina niste bani virtuali. In graficul d emai jos aveti ultima saptamana, dar ca sa stati linistiti, in ultima luna a tot crescut, nu mai zic de trei luni. Ca sa aveti si datele, acum trei luni un bitcoin era 3.500 de dolari, azi el precum vedeti este 6.700, deci cine a avu minte acum trei luni, azi ar fi bogat, oricat de putin ar fi investit!

Ce face Bitcoin-ul, scade sau creste? Pana cand va creste moneda virtuala?

Daca ma intrebati pe mine, cred ca pana in 2020 nu o sa avem surprize cu bitcoin-ul, decat daca se intampla ceva pe plan mondial, sa zicem de exemplu rusii nu stiu ce fac, se aliaza cu coreenii, etc. In rest cred ca o sa avem pace si liniste iar bitcoin-ul o sa mai creasca. Cat de mult? Pai eu prevad ca in viitor se va incerca ruperea pragului de 10.000 de dolari pentru un bitcoin!

Am un prieten, Dragos il cheama – un prahovean de-al meu – asta s-a apucat de minerit, cica a scos intr-o saptamana echivalentul a sapte dolari, eu zic ca si asa – cu energie verde si gratuita – in ideea ca nu o cumperi direct ca daca socotesc echipamentele, iese rau pe minus! Oricum sa zicem ca investesti azi 750 de dolari, merita sa ai 1000 peste doi ani? Eu zic ca sunt si variante mai rapide si mai interesante de a face bani decat sa investesti in bitcoin. Ce-i drept daca se dubleaza iar si tu bagi sa zicem 10.000 de dolari, sa ai 20.000 nu e chiar rau! Dar risti asa de mult? Caci s-ar putea sa ramai cu buza umflata la final, ceea ce nu este probabilistic vorbind prea departe de adevar!