Multa lume discuta despre necesitatea de a scrie cu diacritice, mergand pe teoria ca de multe ori ne putem insela asupra sensului unei farze. Cel mai raspandit exemplu este sa scrii ca ai nevoie de doua paturi, ceea ce fara un context anume te poate duce la gandul ca ori vrei sa cumperi pat pentru dormit ori chiar pături ca sa te acoperi. In putine cazuri chiar asa si este, caci fete se poate referi la fetele tale, sau la fețe de perna de exemplu. De aici si pana la a trage concluzia ca fara diacritice e grav e distanta lunga – dar daca poti si ai cum, scrie cu diacritice!

Cum e mai bine sa scriem pe site , cu diacritice sau fara?

Unele teste au aratat ca poti scrie cuvintele chiar folosind cifre sau semne si tot se intelege din context ceea ce vrei sa spui, dar ca sa accentuez inca odata parerea mea, daca ai cum si iti este usor, foloseste diacriticele. Banuiesc ca toata lumea intelege ce scriu eu, deci nu in diacritice sta problema cea mai mare ( iarasi insist, nu exista niciun avantaj daca scrii fara diacritice, decat usurinta de a folosi tastatura pentru cei care deja s-au deprins asa ).

Cand apar confuzii daca scriem fara diacritice? Cand folosim doar cateva cuvinte, fara niciun context. De exemplu discuti despre Marius, el caută o carte, sau el căuta o carte? Aici fara a avea un context pentru a deduce timpul actiunii, putem sa ne inselam, dar in cele mai multe cazuri, in cazul texteleor mai lungi, acest impediment dispare in proportie de 90%! Deci nu de tot, asta este iarasi o problema, nu? Confuzii apar, mai ales caca te grabesti, nu esti concentrat, etc. Tu ce parare ai?

cu diacritice