Viata alaturi de o persoana care sufera de TPB ( Tulburarea de Personalitate Borderline  ) este un ciclu neintrerupt de certuri si conflicte. Pentru a putea convietui in continuare acest ciclu trebuie intrerupt, iar initiativa este evident in mana celui sanatos. Citind pe internet am inteles ca trebuie sa tii distanta ( adica sa nu te bagi in sufletul lor ), sa nu-i judeci si sa incerci sa-i convingi ca ii auzu si intelegi. Totusi ce faci daca nu poti sa mergi mai departe alatri de el (ea ) ?

Cum ne comportam cu un bolnav cu Tulburare de Personalitate Borderline  ?

Din nefericire ma aflu in aceasta situatie, iar decizia mea a fost sa intrerup legatura cu bolnavul, pentru ca efectiv nu am vazut iesirea din situatie, ne faceam mai mult rau decat bine. Evident ca sunt convins ca nu am ales cea mai buna varianta, doar ca timpul, situati amateriala si serviciul nu mi-am permis sa fac mai mult. Persoana care sufera de TPB a intrerupt tratamentul medicamentos – care are si efecte adverse, dar nu stiu clar motivul, financiar sau altul – mergand doar la sedinte de psihoterapie.

Nu am vazut rezultatele imediate ale sedintelor de psihoterapie, ba mai mult mi se pare ca acum e mai rau ca la inceput. Daca initial problema era in trecut, legata de comportamentul meu care era “inadecvat” fata de cerintele ei, acum se pare ca totul a degenerat. Solutiile nu par usoare, de aceea chiar cred ca este necesara deschiderea uni forum pe tema celor ce sufera de sindromul Borderline.

Tulburarea de Personalitate Borderline

Cum ne comportam cu un bolnav cu Tulburare de Personalitate Borderline ?