Cum platesc amenzile rutiere online in Romania ?
Ca de obicei in Romania, orice lucru bun este ilegal – asa se face ca o platforma inventata de o firma din Cluj, la care a apelat subprefectul din Giurgiu. Suma amenzilor platite “ilegal” prin acesta platforma a fost destul de mare, firma a incasat pentru asta cam 25.000 de euro, putin zic eu daca vom calcula si impozitele platite, taxele pentru a asigura securitatea tranzactiilor, etc. Romanii s-au bucurat cand au gasit o modalitate de a plati amenzile rutiere online, nu stiu daca comisionul de 5% era supra-taxat de firma, sau se achita la buget o suma mai mica, dar se pare ca desi ilegala, platforma a functionat snur.
Cum su unde platesc amenzile rutiere online in Romania ?
Am mai discutat eu cu voi despre darmarea vilelor rromilor miliardari, pentru ca erau construite fara autorizatie, adica statul nu numai ca nu incasa nimic, dar mai si cheltuia de multe ori banii din buget pentru a le demola. Asa si acum, a gasit un roman “inventiv” cum sa-si ajute semenii, iar afacerea a fost ilegala! Nu se putea face cumva sa se “legalizeze“? Cui nu i-ar conveni sa plateasca amenzile rutiere online? Acum evident ar trebui sa aflam din justitie care a fost implicarea fostului sef de la Taxe si impozite in “gaselinita” clujenilor.
Teoretic in tarile civilizate exista doua variante de a face ceva bun pentru comunitate cu bani putini sau chiar de loc: parteneriatul public privat sau licitatii cu pret fix. Adica pe scurt, statul – fie ca autoritate locala sau centrala cere unor firme ( de ce nu si persoane fizice ) sa realizeze un proiect, oferind evident o compensatie materiala ( gen comision ), fie spune: am atatia bani disponibili in buget pentru urmatorul proiect! Cine poate, se apuca de treaba si toti sunt multumiti! La noi, ca la nimenea, totul ajunge sa fie ilegal!