Una dintre problemele cu care ne confruntam cu totii este ineficienta aparatelor de aer conditionat, insa adevarata problema este folosirea necorespunzatoare a acestora. La pornirea aerului conditionat, trebuie sa ne asiguram ca usile si ferestrele incaperii sunt inchise, pentru ca aerul sa se raceasca mai rapid si sa se mentina o perioada mai mare de timp.

Scurgeri

Daca aerul conditionat a ajuns la minimul freonului, fie acesta a fost incarcat mai putin la instalare, fie are scurgeri. In cazul in care exista scurgeri, simpla completare a freonului nu este o solutie. Un specialist poate repara orice scurgere si adauga cantitatea suficienta, tinand cont de specificatiile producatorului. De asemenea, pierderile de freon pot fi daunatoare mediului, astfel ca utilizatorii nu trebuie sa incerce sa remedieze problema fara prezenta unui specialist.

Mentenanta neadecvata

Daca utilizatorii permit ca filtrele si bobinele sa se murdareasca, atunci dispozitivul nu va functiona in mod corespunzator, existand posibilitatea de deteriorare a compresorului sau ventilatoarelor. Acestea se uzeaza, in special atunci cand dispozitivul este pornit si oprit frecvent, o problema comuna atunci cand nu se alege puterea ideala a aparatului de aer conditionat ieftin. Coroziunea firelor reprezinta o alta problema comuna, astfel ca conexiunile si contactele electrice trebuie verificate periodic de catre un specialist.

Probleme ale senzorilor

Aparatele de aer conditionat obisnuite dispun de un termostat, localizat in spatele panoului de control, ce masoara temperatura aerului ce intra in bobine. Daca senzorul este miscat din pozitia sa initiala, aerul conditionat va functiona haotic. Ajustarea pozitiei sale se face cu usurinta prin simpla curbare a firelor, insa operatiunea trebuie efectuata doar de catre cunoscatori.

Probleme ale canalelor de scurgere

Atunci cand climatul este umed, canalul de adunare a condensului trebuie verificat periodic, deoarece acesta se poate infunda, iar scurgerea se poate efectua in mod necorespunzator, existand posibilitatea chiar ca apa sa se scurga in interiorul locuintei.