Asteptam de cel putin doi ani sa vad si eu cum si cand se inmultesc orhideele mele, mai ales ca pe una am reusit sa o pierd, dupa ce am crezut ca daca are sa zic asa, prea multe frunze, o pot desparti in doua orhidee. Greseala fatala, o jumatate s-a stins rapid, a doua jumatate a mai durat sa zic asa, un an si gata. Pentru ca daca nu stiati, orhideea se inmulteste prin keiki, adica pe lujer apare o noua planta!

Cum se inmulteste orhideea ( keiki ), sfaturi practice pentru ibitorii de flori

Daca vrei sa ai mai multe orhidee si nu vrei sa cumperi, trebuie sa astepti sa se inmulteasca, adica sa apara pe lujer asa numitii keiki, pui de orhidee. Am inteles ca daca vrei poti sa grabesti chiar tu aparitia acestor noi plante, prin stimularea mugurilor. Deci ca sa intelegeti ce trebuie sa faceti ca sa inmultiti orhideea din casa, infasurati mugurul cu tifon umezit, de poate pune rumegus sau un burete, dar asta dupa ce au vazut primele flori.

La ceva timp dupa ce ati facut ce v-am spus o sa vedeti ca apar primele radacini si frunzulite. Cand au radacinile peste 5 centimetri se poate taia lujerul principal si ati obtinut un pui de orhidee! Nu pare complicat, deci succes! Trebuie ceva rabdare, caci dureaza cam 3 luni procesul. Deci dupa ce au trecut aceste luni, verificati daca a inceput procesul, daca da – indepartati mansonul si asteptati sa creasca radacinile si frunzulitele!

Atentie cum udati orhideea: vata la 7 sau 10 zile, iarna la maxim doua saptamani! Nu udati in exces dar nici nu uitati sa udati orhideea cu lunile!

înmulțire orhidee prin keiki

Cum se inmulteste orhideea ( keiki ), sfaturi practice pentru ibitorii de flori