Am sa incep topul greselilor cu una facuta de mine si simtita pe pielea mea, cum se zice in popor. Am facut un articol – hai sa nu fiu mincinos, am facut mai multe – in care am inclus anul, ba mai mult fiind eu pregatit de orice, am adaugat si anul urmator, ca sa fiu eu primul cu acest keyword in mediul online. A fost ok, doar ca timpul a trecut si deja lumea ocoleste articolul meu, considerandu-l invechit. Deci numarul 1 – aveti grija la titlul unui articol, sa fie relevant si peste 10 ani!

TOP 10 greseli On site SEO in 2018

Asa cum ziceam, ziarele au prins ideea asta din zbor – nu scriu data unui eveniment, ci te lasa pe tine sa-l ghicesti – azi a avut loc cutare eveniment [ care se repeta an de an ], ei nu pun data si uite asa, cand cauti evenimentul cu pricina, dai tot de ei! Deci titlul paginii trebuie gandit cu mult inainte de a face postarea! Dci articolul meu de azi despre SEO nu ma va ajuta la anul, ideea aici este ca mie nu-mi pasa, caci cine va citi articolul asta in 2018? Daca o sa fie 10 persoane sa zic mersi!

Pe locul doi sunt greselile legate de continut – nimeni nu se mai straduieste sa conceapa continut si refac ceva gasit pe net, desi ar putea cu putin efort sa scoata un articol nou mult mai bun decat cel de la care s-a inspirat. Asa cum fac eu acum, citez dintr-un site de limba engleza, car ela sigur a mai fost citat si tradus de zeci de site-uri inaintea ClubSeo! O sa ma caute lumea pentru servicii SEO la Sfantul Asteapta!

Greseli SEO

Meta Descriptions – aici parerile sunt impartite, tu scrii o descriere la articol, dar Google alege alt text care i se pare lui relevant. Uite ca eu nu folosesc nici-un plugin gen Yoast say mai stiu eu care. Iata cum trecem fara sa vrem la sfaturile devenite un fel de porunci ale acelor Guru in SEO:”continutul este definitoriu, trebuie sa fie mult si sa ofere o experienta de neuitat cititorului. OK, si eu ma stradui sa scriu, dar rareori trec de 500 de cuvinte, iar articole de 1000 de cuvinte nu am scris decat pentru clientii mei. Nu am vazut mare diferenta in SERP fata d econcurenta, ba din contra – am stat peste ei!

Broken links – aici e atunci – asta e o hiba mare, mai ales daca e vorba de link-uri interne. De obicei patesti asta cand tot muti site-ul de pe un hosting pe altul, sau mai rau – pe alt domeniu. Iata ca aici nu ai ce face, verifici cu orice ai la indemana, azi l-am rugat pe Sorin Frumuseanu de pe SeoPedia sa ma ajute cu chestia asta. Iar despre restul de greseli pana la 10 o sa va vorbesc cu alta ocazie, ca desi ziceam ca ar fi ok sa scriu articole lungi si plictisitoare despre SEO si greselile frecvente facute de webmasteri – asa le zice mai frumos bloggerilor de duzina – eu ma limitez la 500 de cuvinte, sau putin peste!