Vedeti poza de mai jos? Daca vedeti eroarea asta cand vreti sa instalati Windows 10, inseamna ca ati incercat sa refaceti sistemul de operare de pe o versiune mai veche si v-ati impotmolit. Nu-i bai, se rezolva ultra rapid, cu cateva comenzi. Partitiile GPT sunt putin diferite de cele MBR, dar nu trebuie s ava speriati, imediata va arat ce trebuie sa faceti ca saa rezolvati eroarea Windows cannot be installed to this disk, but to GPT disks.  Eu asta fac choar in timp ce scriu acest articol.

Windows cannot be installed to this disk, but to GPT disks Error [ Solved ]

Windows 10 GPT disks Error

Windows cannot be installed to this disk, but to GPT disks Error [ Solved ]

Pasul 1! Inainte sa apsati Install Now, apasati concomitent tastele Shif + F11, va apare un ecran negru pe care veti tasta succesiv urmatoarele comenzi: diskpart, apoi list disk pentru a vedea ce discuri aveti disponibile. Apoi veti tasta comenzile – select disk (numarul disk-ului – de obiceri 0 ) si apoi clean iar la final clean si exit ca sa iesiti din diskpart. Inchideti fereasta de comanda de la X.

Comenzi Windows 10

Comenzile ce trebuiesc date pe rand, una cate una

Apoi nu va ramane decat sa asteptati instalarea, evident dupa ce ati facut pasii pe care stiati deja ca trebuie sa-i faceti pentru instalare! Va recomand sa nu va conectati la internet pana nu va instalati un antivirus. O s ava faca UpDate-urile apoi dar veti scapa de probleme! Iata ca eu am terminat de scris articolul, am facut pozele si le-am pus aici, voua nu va ramane decat sa scapati de aceasta problema enervanta la instalarea Windows 10. Nu uitati ca permanent postam la categoria Tips&Trics. Asta ca sa va fie voua voata mai usoara prin hatisul asta legat de IT&C.