De cate ori nu ati auzit ca la varsta a treia trebuie sa facem miscare, doar ca ne este destul de greu, nu-i asa? Iata ca medicii gerontologi au descoperit ca in loc sa mergeti la sala de sport puteti dansa, iar asta va vi cu pana la 15% mai benefic decat oricare alta forma de miscare la cei trecuti de 60 de ani. Asa am ajuns aici sa avem deja al treilea articol la rubrica “Sfatul medicului“, deci suntem pe drumul cel bun.

Dansul la varsta a treia intinereste, sfatul medicului gerontolog

Ati vazut si voi ca de la o varsta incolo carnea si muschii nu mai sunt asa de ferme, iar stiinta arata ca in lipsa miscarii muschii se atrofiaza, singura metoda de a te mentine in forma fiind miscarea. Sportul este o varianta buna de a face miscare, dar se vede ca dansul este mult mai eficient, pentru ca ajuta si nervii din muschi sa fie mai activi, iar creierul lucreaza si el, deci rezultatele sunt cu 15% mai bune in cazul dansului fata de varianta sportiva.

Evident ca de dansat putem incrca la orice varsta, mai ales daca o facem si intr-un cadru organziat – pentru a socializa. Sportul este bun dar necesita efort mult si de obicei de la o varsta nu prea mai putem, in schimb sa punem muzica si sa dansam cel putin in doi, acasa cu partenereul nu este asa de greu. Vreti sa intineriti? La propriu, nu la la figurat? Vreti sa traiti mai mult? Dansati si nu veti regreta!

Dansul la varsta a treia

Dansul la varsta a treia intinereste, sfatul medicului gerontolog