Nu stiu cum ar fi sa spui: bunica mea este cu 100 de ani mai mare ca mine, sau strabunica, matusa sau mai stiu eu cine. Este cazul nepotilor si stranepotilor Ilenei Siritianu din judetul Iasi. Aflam astfel ca in afara de Varvara Zugravu din Bucuresti, mai sunt romance trecute de 100 de ani in Romania, deci daca traiesti cumpatat, se poate indiferent de localitate. NU am sa va dezvalui secretul longevitatii, pentru ca banuiesc ca nu asta conteaza, ci faptul ca trebuie sa fim cumpatati si sa incercam sa fim fericiti!

Iliana Siritianu este o romanca de 107 ani din Iasi

Ei bine, Iliana Siritianu este din comuna Bosia – judetul Iasi – la cativa kilometri de raul Prut, langa granita cu Republica Moldova, sau la aproximativ patru kilometri de Ungheni. Daca e sa ne luam dupa spusele Ilenei nimeni din familia ei nu a trecut de suta de ani, iar alimentatia nu a fost cea pe care o tot vehiculeaza medicii astazi, lactate multe, branzeturi dar si cate o tuiculita din cand in cand, iar cand are pofta de pufuleti nu i se refuza niciodata. Iliana Siritianu a avut sapte frati, toti sau dus pe rand, ea a ramas sa-si vada nepoti si stranepotii.

Nora are grija de soacra de 107 ani, noi speram sa o faca si de acum inainte multi ani, iar pentru ca nu stie sa citeasca si sa scrie, nepotii si stranepotiisa-i fie mereu aproape, sa o ajute si sa o incante cu ispravile lor. Ca sa va faceti o impresie despre cum traieste batranica, va spunem ca nora este cu 50 de ani mai tanara, se inteleg bine si chiar este rasfatata. Poate ca intr-o buna zi vom da si cateva imagini cu btranica care a prins doua razboaie mondiale, revolutia si cine stie ce le povesteste ea azi celor mai tineri decat ea cu un secol.

A implinit 107 ani