Daca vrei sa fii sanatos trebuie sa incepi de dimineata, de aceea micul dejun este foarte important, atat pentru sanatate cat si pentru a fi plini de energie toata ziua. Ce ne recomanda medicul sa mancam dimineata? In primul rand avem nevoie de proteine, pentru a avea energie, apoi avem nevoie de fibre, pentru a ne asigura ca nu vom simti foamea prea curand. De aceea se recomanda laptele

Sfatul medicului pentru un mic dejun sanatos – recomandari de dimineata

Daca ar fi sa ne luam dupa nutritionisti ar trebui sa mancam fara grasime, ceea ce este esential gresit. Da, nu trebuie sa mancam grasim in exces, asta nu inseamna ca trebuie s aajungem la varianta “deloc”! Ceea ce nu spun cei care dau sfaturi este faptul ca vitaminele sunt absorbite mult mai bine in prezenta grasimilor. Deci nu le ocoliti la masa de dimineata, cand trebuie sa mancam putin dar sa acumulam calorii pentru cel putin opt ore!

Cat mancam la masa de dimineata? Cred ca nu e nevoie sa repet eu proverbul acela car ezice ca masa de dimineata trebuie sa o mananci singur, pe cea de pranz sa o imaprti cu prietenii si pe cea de seara sa o dai dusmanilor, pentru ca nu e chiar 100% adevarat. Daca ai stomacul plin, imediat ti se face somn, deci nu trebuie sa “te indopi” niciodata, trebuie sa mananci des si putin, asa spun medicii azi! La final un sfat: nu asteptati sa “va roada” stomacul, cu cat va este mai foame cu atat o sa va saturati mai greu.

Micu dejun sanatos

Sfatul medicului pentru un mic dejun sanatos – recomandari de dimineata