Ai observat ca in ultima vreme te trezesti mai obosit decat te-ai culcat? Ca sa incepem cu cel mai principal factor, camera in care dormim si ne odihnim, o sa va zic ca este un aspect mai important chiar in comparatie cu orele de somn. Pe locul doi se afla evident programul de somn, care se recomanda sa fie cat de cat constant. Adica va sculati si va culcati la aceiasi ora, veti vedea ca veti fi mai odihniti decat daca aveti un program dezordonat.

De ce nu ma odihnesc bine noaptea? Cateva sfaturi utile, idei si constatari

Chiar daca ai impresia ca cele 10 minute de somn de dimineata dupa ce suna ceasul te vor ajuta, incearca sa nu mai faci asta, vei avea o zi plina de energie, iar cele 10 minute dormite in plus sunt de fapt un chin. Cate ore doarme in mod normal un adult? Medicii spun ca intre sapte si opt ore este suficient ca sa ai energie pentru toata ziua! Nu incerca sa suplinesti prele de somn cu cafeaua, nu te ajuta cu nimic! Cafeaua iti poat eda energie, insa somnul este esential, asa ca odihneste-te exact cat este nevoie si vei vedea ce bine te vei simti!

Cele cateva sfaturi de mai sus cred ca sunt stiute de toata lumea, doar ca se incearca ocolirea lor, ceea ce este gresit. In plus ar fi bine sa nu mancati dupa ora opt sau noua, chiar daca veti sta la televizor pana la 12 noaptea. Cu cat mancati seara mai putin, cu atat veti fi mai odihnit a doua zi. Un sfat din batrani: nu va certati si evitati stresul inainte de culcare!

Somn usor

De ce nu ma odihnesc bine noaptea?