Ma gandeam ca in fiecare sambata seara sa ofer familiei o cina delicioasa, asa ca am pus mana pe cartea de bucate a bunicii si am inceput sa pregatesc pe rand toate bunatatile traditionale din Banat. Mi-am adus azi aminte ce delicioasa era asta vara friptura la gratar, la foc de lemne. Doar ca iarna nu prea ai cum sa iesi in curte sau sa mergi in padure, deci oata secretele unei fripturi suculente in plina iarna.

Retete delicioase din Banat pentru sambata seara in mijlocul iernii

Primul pas in pregatirea unei fripturi gustoase este condimentarea, oar sarea este cel mai important ingredient! Chiar daca ai zeci de tigai moderne in casa, te asigur ca pentru o friptura suculenta si gustoasa, tigaia de fonta este ce amai buna alegere. Evident, asta daca nu decizi sa alegi varianta optima, friptura la cuptor, pentru ca asta e cu adevarat cea mai buna. Invelita in hartie, lasata sa se coaca cel putin patru ore, in suc propriu, ai parte de cea maibuna reteta de friptura, garantat!

Ce garnitura ne recomanzi pentru azi? Evident ca sosul pesto, ca sa ai impersia ca nu mai esti in Banat ci in Italia insorita! Pentru prepararea unui sos pesto autentic ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 catei de usturoi, 30 g seminte de pin, 30 g branza Parmesan, proaspat rasa, 20 g fire proaspete de busuioc si 5 linguri de ulei de masline extra virgin. Puneti totul in blender si mixati pana obtineti o pasta de culoare verde, asta-i tot! Va doresc pofta buna!

Friptura banateana

Retete delicioase din Banat pentru sambata seara in mijlocul iernii