Cred ca m-a apucat boala sau strechea, o fi de la caldura, zau asa. Dar nici nu pot sa-mi imaginez cum unii se gandesc sa-si deschida o afacere online, cu cheltuieli zero! Zero la promovare ma refer, nu la altele – ca de exemplu cand le este foame, merg la alimentara si platesc, doar asta cu magazinele online li se pare unora ca merge fara bani. Plan de afaceri: fac un site sau si mai bine o pagina pe FaceBook – ca e gratis, incep sa distribui si vin clientii la greu! 🙂 Pe bune?

Despre vanzarile pe internet si FaceBook sau cum sa nu cheltui bani pe publicitate

Ca sa vedem mai inati ce zice FaceBook despre publicitate: cica ar fi bine sa dai intre cinci si 10 euro pe zi, ca sa-ti distribuie el postarea la 10 sau 20 de mii de posibili clienti. Asta la un calcul simplu, la media de 15 euro pe zi, ar fi cam 450 de euro pe luna! O fi ieftin, o fi scump? Habar nu am, dar nu e zero! Acum sa vezi ce plan isi fac unii: ia sa caut eu pagini sau mai bine grupuri cu ceva mii de membri, postez eu gratis la ei, curg clientii ca pestii pe Dunare!

De ce nu merge asa? Pai pentru simplu motiv ca cei ce au in administrare grupuri, au propriile interese. Adica fix sa vii tu sa-i umpliu de SPAM grupul sau pagina nu are chef. Inca un aspect interesant: 99% din grupuri au in spate un site sau mai multe, administratorii au muncit ceva sa stranga acele mii de membri, sau fani la pagina. Cum? Fiecare cum l-a dus capul, de la platit FaceBook Ads, pana la a depune munca pentru a scrie ceva atractiv. Acum, cand totul e pus la punct, vii tu si zici: ia sa profit si eu pe GRATIS! Tu chiar crezi ca merge? Iata ca 70% cred ca e ok, iar daca nu le dai accept la postari sau ii dai afara din grup, fac si putina galagie! Eu le sugerez exact invers: sa faca ei pagini si grupuri ca vin eu sa postez la ei gratsi reclamele de la clientii mei! Merge? 😉

FaceBook Likes