Desi ideea unui site pe Https este legata de securitatea datelor si a tranzactiilor, se pare ca in curand vom fi nevoiti sa trecem cu totii la achizitionarea de certificate SSL gratuite [ pentru astia de au zeci sau sute de site-uri ]. Nu pot sa confirm sau sa infirm faptul ca trecerea la Https te ajuta sa ramai in topul cautarilor, momentan site-urile mele sunt cam tot pe acolo unde erau, dar cine poate sti cum ar fi daca faceam trecerea  din timp.

E timpul sa trecem la Https si sa instalam un certificat SSL

Acum sa vedem cum ne trecem site-ul la noul protocol Https daca nu vrem nici sa platim si mici nu ne pricepem. Avem nevoie de pluginul WP Encrypt si de really simple SSL, in ideea ca folositi cu totii WordPress ca CMS pentru site. Ar trebui sa mearga perfect, desi puteti sa cititi inainte de toate review-urile acestor plugin-uri. Ca sa stati linistiti faceti back up la site si totul ar trebui sa fie in siguranta.

A doua varianta nu este chiar placuta, nu stiu daca merita sau nu sa cumparati certificate SSL, mai ales daca aveti multe site-uri, treaba devine deja mult prea scumpa. Oricum, asa cum am zis mai sus, nu inteleg de ce la un blog unde nu introduci date personale, nici macar pentru a citi sau posta un mesaj, nu mai zic de cumparat cu cardul, deci de ce ar trebui site-ul sa fie trecut pe Https? Ca sa fie sigur pentru ce?

Certificat SSL Gratuit