Am inceput de ceva timp sa oferim aici pe ClubSEO informatii pentru romanii care vor sa emigreze in Germania – culmea este ca acum cand putem circula liber in Europa, cuvantul emigrant parca a capatat alta conotatie – asa ca o sa pornim in 2017 cu informatii noi, speram noi utile celor ce sunt sau vor sa se mute in Germaia.  Unele lucruri s-au schimbat din 2007, altele desi nu sunt legale nu pot fi scoase din uz – cum ar fi expulzarea romanilor de pe teritoriul unei tari din Uniunea Europeana.

Emigrarea in Germania – sfaturi utile in 2017 pentru romani

Ce trebuie sa stiu despre internet si telefonie in Germania? Daca vorbim de internetul si telefonia fixa in Germaia, de obicei avem o priza unde ne putem conecta, dupa ce am facut un abonament la una din cele patru firme mari: Telekom, 1&1, Vodafone sau O2, dar si la firme mai mici daca va convin conditiile oferite. Din pacate in Germania internetul ieftin merge mult mai rau decat in Romania. Desi nu cred ca intereseaza pe multi, puteti opta si pentru un pachet TV, dar multi romani din Germania prefera antenele Digi TV din Romania, aduse si instalate in Germania, sau de ce nu – varianta IP TV.

Dup acea ti depus cererea de abonament va trebui sa asteptati chiar si o luna si jumatate pana sa vina cineva sa va instaleze routerul pentru internet, doar variantele mobile se primesc pe loc – insa sincer nu recomand, acum 5 ani viteza era asa de mica, incant am renuntat imediat si am optat pentru varianta fixa. La telefonia mobila mai aveti si varianta E-Plus/Base, pe langa Telekom, Vodafone si O2. Intrebati ce optiuni sunt pentru apeluri nelimitate si internet nelimitat, dar fiti pregatiti sa platiti peste 19 euro lunar. Important: va trebui sa anuntati din timp, minim trei luni inainte ca veti renumta la abonament, altfel se prelungeste automat pe inca un an. Perioada minima este de doi ani la inceput.