Metempsihoza sau reincarnarea a fost de multe ori analizata, doar ca evident ca nu putem avea acum metode stiintifice de studiu. Singura experienta mai putin intleasa dar reala este resuscitarea dupa ce omul a incetat sa mai respire si inma sa mai bata. Mai pe scurt, dupa ce ai intrat in moarte clinica, odata resuscitat revii la viata. Dar aceasta perioada este scurta de cele mai multe ori, insa sunt cateva exemple de perioada mult mai lunga, ce scapa ca explicatie mediului academic.

Exista reincarnarea sau pana la urma unde plecam?

Avem sau nu avem suflet, unde este acesta? Teoretic de la gat in sus, caci desi am cam transplantat tot ce era sub nivelul gatului, omul a ramas acelasi, dar acum cel putin, capul nu prea poate fi inlocuit. Dar daca vom reusi un transplant de cap? Asta in ideea ca nu mutam doar creierul, care ar fi ceva mai complicat.

Cat sunt de adevarate experientele celor aflati in moarte clinica? Mai ales cand vine vorba de copii, care teoretic nu prea au la cunostinta despre toate povestile legate de trecerea in nefiinta. Cel mai curios este ca desi aflati in stare de inconstienta, ei stiu tot ce se intampla in jurul lor. Exemple clare nu avem, pentru ca sunt mereu contrazise de alte persoane, care nu cred ca experientele povestite sunt reale. Mai traim, mai invatam si vom vedea ce vom afla. Pe mine ma mira un singur lucru, daca am fi reincarnati, ar insemna ca ar fi un numar limita de “sufelte”, ceea ce pare cumva neclar.

reincarnarea in teorie

Exista reincarnarea sau pana la urma unde plecam?