Am zis sa ma inspir putin de pe postarea lui Tudi pe SeoPedia si sa copiez in maniera mea ghidul sau SEO, actualizat la anul 2019. De ce? Pai cine stie, fie am eu nevoie fie o sa ajunga din intamplare un impatimit de SEO pe site-ul meu – zic impatimit caci ma astept sa fiu prezent pe pagina 20, asadar prinde bine. Cel putin pentru uzul meu personal, far asa mai caut innestire pe net astfel de informatii [ culmea ca desi sunt din 2008, sunt valabile si azi! ]. Asadar sa-i dam bataie, sa invatam SEO impreuna!

Ghid SEO complet pentru 2023

Fara sa fiu un Guru in SEO, dar cu o experienta de 10 ani in spate, zic eu ca am reusit sa cern informatiile si sa fiu capabil sa fac acest ghid SEO pentru incepatori. Nu o sa vorbesc despre SEO on site, adica chestii tehnice pe care oricum nu le stapanesti daca ai ajuns sa citesti pe ClubSEO, iar pentru asta va trebui sa apelezi la specialisti, ci voi merge pe ceea ce poti face tu chiar si pe propriul site ca sa fii pe primele pozitii in SERP. Asadar pasul 1: studiul cuvintelor cheie – aici trebuie sa decizi ce cuvinte te intereseaza, adica ce cautari pe motoarele de cautare, mai exact Google – ca el conteaza acum pe piata.

Acum depinde pe ce vrei sa rankezi, pe un cuvand sau cum se zice in SEO – tier 1, sau pe log tail, adica expresii ce contin cuvantul cheie principal. Daca e un site nisat, cum am eu Actori.Info e simplu, ca eu vreau actori si biografie actori, in rest ar mai fi de adaugat cate un nume, de preferat su Simona Senzual sau Bianca Dragusanu – ca nu le fac eu biografia lor! Unii mai zic ca conteaza -altii ca nu, numele domeniului – asdica sa fie sau nu EMD sau sa contina cuvantul cheie [ eu am DigitalPres si interesant ca fara sa ma chinui sau sa vreau am inceput sa am rezultate pe cautarile gen digi+ceva!].

Trecand la textul articolelor, multi zic ca merita sa folostesti bold-ul, sa scrii mult [ ar fi ok cam 500 de cuvinte, dar ai grija si ce scrii, sa nu fie balarii ]. Evident ca se recomanda sa folosesti H1, H2 si H3, eu sincer las H1 la titlu, evident [ sper sa faca treaba asta tema ], mai hpun odata un H2 la inceputul celui de-al doilea paragraf, si asta e! Da, mai boduiesc cum se zice cate ceva, nu sunt sigur daca ajuta mult, dar ajuta. Uite asa am ajuns la ceea ce cauta cei mai multi, link building-ul, ce ste cum se face si ce rezultate da el.

Asadar link-urile sunt de trei feluri, interne, externe si IBL sau Inbound links [ cele de pe alte site-uri catre site-ul tau! ]. Daca la primele doua tu esti seful, la IBL-uri conteaza cine pune link catre tine [ dofollow sau nu, la fel de bune! ]. Evident ca cele mai importante sunt cele din urma, asadar aici e smecheria care face diferenta intre site-urile bune si bine facute. Dar nu neglijati primele doua variante, va garantez ca eu numai pe astea le folosesc si dau rezultate fenomenale, daca stii sa le folosesti. In rest ce sa mai zic, cautati ghidul lui Tudi pe Seopedia, o s aba ajute la fel de mult ca cel facut de TOM! Bafta!