Avand in vedere ca ma tem de cabinetele stomatologice mai ceva ca de razboi, am sa incerc sa aflu un raspuns legat de implantul dentar partial sau total, care sunt avantajele si dezavantajele acestuia, cui se adreseaza si cat costa un astfel de implant in functie de tehnologia folosita. Mai mult, ma gandesc la sistemul Fast & Fixed – care desi pare foarte scump, este o solutie pentru cei care sufera de paradontita ( asa se lauda ei, nu am discutat cu un specialist dezinteresat ).

Implant dentar partial sau total – avantaje, dezavantaje si costuri in Romania

Sistemul Fast & Fixed promite celor ce-l folosesc pentru a scapa de lipsa dintilor, rezolvarea problemei intr-o singura zi. Culmea ca se refera la cei care nu mai au niciun dinte sau mai au doar cativa dinti, care evident vor fi scosi. Deci vei primi o dantura completa, toti cei 32 de dinti! Dar ce vreau eu sa stiu este ce te faci daca vrei doar incisivii de jos, de la mandibula? Cei centrali sa zicem, poti apela la sistemul de implanturi dentare Fast & Fixed? 

Din ce am citit eu exista varianta cu patru sau cu sase implanturi, 4 pentru mandibula si 6 pentru maxilar. Ce nu am inteles este daca va trebui sa-ti faci obligatoriu o lucrare fixa provizorie si una definitiva. Mai mult, ei spun ca termini intr-o singura zi, dar daca vei avea una provizorie pentru a astepta vindecarea, atunci te vei duce de doua ori la stomatolog?

Costurile unui astfel de implant sunt destul de mari, pentru lucrarea provizorie vei plati 3600 Euro la mandibula si maxim 4300 Euro la maxilar. Apoi vei mai achita cel putin 1500 pentru lucrarea definitiva la mandibula si minim 1900 la maxilar. Asta in cazul incare iti pui toti cei 32 de dinti. Acum ma intreb, daca in cazul meu la mandibula aleg un singur implant, hai sa zic doua pentru ambii incisivi frontali, platesc in jumatate? Adica in loc de 5600 maxim ma va costa doar 2800? Nici asa nu este ieftin, dar asta este.

Ar mai fi cateva intrebari: in primul rand daca se poate face sub anestezie totala, adica sa dorm cand ma opereaza, nu cred ca inima mea suporta sa privesc cum lucreaza dentistul. Ar mai fi o intrebare legata de respingerea implantului, cum se testeaza asta sau daca exista riscuri si ce faci in cazul acesta? La final ar mai fi intrebarea: vor exista dureri pentru o perioada scurta de timp, sau nu vei avea probleme cu asta niciodata? A, sa nu uit, daca faci implant partial, poti apoi pe baza aceleiasi lucrari sa continui cu alte implanturi, daca-ti mai pierzi din dinti?

Implanturi dentare

Implant dentar partial sau total – avantaje, dezavantaje si costuri in Romania