Asa cum va ziceam acum ceva timp, am deci sa-mi fac un implant dentar total in Romania sau in Republica Moldova. Desi oferte sunt cu zecile, eu am cateva probleme pe care vreau sa le rezolv, printre care cele mai importante ar fi protezare fixa, anestezie (sedare ) totala si un pret pe care sa-l pot achita. Evident ca o astfel de lucrare nu este ieftina, avand in vedere ca doar pentru unul din maxilare este nevoie de 14 dinti noi. Teoretic in Moldova un implant costa 250 de euro, deci pentru 14 dinti costul ar fi de 3500 euro.

Implant total intr-o singura zi – preturi, clinici in Romania si Republica Moldova

Avand in vedere ca mai am doar cinci dinti pe maxilarul superior, deci ma aflu in cazul edentatie totala, dar pe de alta parte sufar si de  anxietate foarte mare fata de dentist, o adevarata fobie. Asa ca vreau sa nu vreau, va trebui sa apelez la sedarea intravenoasa ( i.v.), pentru a rezista celor doua ore, cat dureaza interventia chirurgicala de implantare. Deci o sa incerc sa caut incepand de azi clinici stomatologice care ofera astfel de sevicii, dar pe de alta parte apelez si la voi, cititorii – sa-mi faceti recomandari.

Desi metoda Fast & Fixed se zice ca dureaza o zi, de fapt interventia chirurgicala dureaza o zi, dar evident ca inainte de ea veti face o serie de consultatii, analize, etc. Sedarea intravenoasa se plateste separat, am inteles ca va costa undeva la 600 de lei pe ora, deci un maxim de 1800 de lei. Nu as merge pe sedarea cu peroxida de azot ( gaz ilariant ) pentru ca de fapt tot vezi ce ti se intampla, deci pentru cei ce sufera de anxietate, nu prea ajuta. Oricum durerea nu se resimte, chiar daca se face doar anestezie locala. Deci nu durerea este problema, ci frica de dentist si aparatele folosite!

Concluzie: caut o clinica in jurul orasului Ploiesti – deci pe Valea Prahovei, incepand de la Bucuresti si mergand pana la Brasov, sau in Chisinau. Din pacate pana azi nu am gasit o clinica in Republica Moldova care sa asigure sedarea intravenoasa in cadrul chirurgiei dentare. Pretul total al unei astfel de lucrari, pentru un singur maxilar trece de 6.000 de euro, inca nu stiu cat costa etapa I – protezare provizorie si cat etala II – protezare definitiva.

Implant dentar

Implant total intr-o singura zi – preturi, clinici in Romania si Republica Moldova