Se pare ca a trecut vremea cand domeniile info erau mai ieftine ( cel putin daca vorbim de cele luate de la Godaddy unde au ajuns sa coste 19,99 USD – la reinnoire ), ajungand sa fie mai ieftin sa detii un domeniu .com. Avand in portofoliu peste 100 de domenii, ma gandesc ca daca scot la vanzare cel putin 50 de domenii cu vechime, care se preteaza la TLD-ul info [ informatii ], s-ar putea vinde lejer cu 30 de USD, sau macar 25 de EURO. Ar valora 50 x 25 = 1250 de EURO, suficientcat sa pui pe picioare un site nou, cu continutul celor vechi.

S-au scumpit domeniile .info la Godaddy ( 19,99 USD )

Astazi poti achizitiona de la Godaddy un domeniu com cu mai putin de 1 EURO pe primul an si in total pe doi ani ajungi la 20 de EURO, in timp ce un domeniu info ajunge la 26,5 EURO. Daca mai prinzi si un cod de reducere la un domeniu nou ai avea un pret mai mult decat rezonabil. Se pare ca politica de a avea domenii ieftine cu TLD-ul info nu mai tine, acestea fiind acum mai scumpe decat altele.

Ce stiu deja sigur este ca va trebui sa fac o analiza destul de serioasa asupra domeniilor pe care le voi pastra, avand in vedere ca deja platesc pentru hosting pe trei conturi de reseller 3 x 550 de lei = 1650 de RON ( 366 de EURO ), daca mai adaug inca 1000 pe domenii, nu este chiar o suma de neglijat. Un calcul rapid imi zice ca daca un site produce mai putin de 3 EURO pe luna, nu-si scoate banii – pe de alta parte, 30 de EURO pe an nu-s chiar greu de scos daca site-ul are cat de cat informatii interesante.

Domenii site