Azi m-a pus sotia sa fac mancare, iar pentru ca nu ma prea pricep am zis sa fac cartofi in coaja, dar pare in cat timp fierb ei? Pai teoretic in maxim 2o de minute cartofii in coaja sunt fierti, iar daca sunt curatati nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 – 15 minute, daca-i uitati mai mult in oala s-ar putea sa fie numai buni de facut piure, deci chiar daca nu sunteti convinsi, nu-i lasati prea mult la fiert.

In cat timp fierb cartofii ?

Sincer sa fiu nu sunt unul dintre cei care se dau in vant dupa cartofi fierti sau natu cum le mai zice, dar asta ne-a recomandat medicul si eu trebuie sa-i pregatesc. Avantajul mancarii este ca nu trebuie sa fii mare bucatar, iei cartofii sii ii speli bine, fara sa freci – apoi pui apa la fiert si peste 25 de minute masa-i gata! Mai simplu de asa nu se poate, poate doar sa faci oua in 5 minute.

Alta varianta mai gustoasa zic eu sunt cartofii copti in coaja, astia se fac la cuptor si va trebuie si putin ulei, cu acre ungeti tava. Incalzim cuptorul la 180 de grade, aici am eu o problema, de unde stim temperatura daca nu avem unul din cuptoarele astea intelgente de ultima ora, care arata temperatura de coacere? Eu am unul sa zic eu asa mai modern, in ideea ca are protectie la stingerea focului si nu permite copiilor sa-l foloseasca, dar are doar gradatii pe butoane, de la 1 la 10. Deci ma orientez la ochi, alta indee nu am.

Cartofi fierti

In cât timp fierb cartofii ?