Aveam un laptop vechi, cu doar 2 GB de RAM, asa ca nu am avut incotro si a trebuit sa instalez Ubuntu Desktop, adica sa fac o proba daca merge mai ok decat Windows-ul sau o sa vad eu ce probleme o sa apara pe parcursul utilizarii lui exclusiv pentru browsing.Instalarea a durat sa zicem asa, normal – adica cam tot atat cat ar fi durat instalarea unui sistem de operare aleator ales. Interfata este simpla, intuitiva si foarte asemanatoare cu Windows. Vine cu Firefox preinstalat, nu prea ai ce face in plus. Parolele se salvreaza usor, conectarea la WiFi este similara cu alte sisteme de operare, pe scurt – simplu pentru mine, dar cred ca pentru oricie.

Am instalat Ubuntu Desktop

Desi am zis ca e simplu, am sa va explic si voua cum se instaleaza, pas cu pas, ca nu se stie cine are nevoie de sfaturi, indicatii, etc. Ai nevoie de un flash USB pe care sa salvezi imaginea sistemului de operare. Odata ce ai sistemul de operare la dispozitie nu ai decat sa repornesti calculatorul cu Flash-ul instalat in portul USB si sa urmezi pasii indicati pe ecran. Vei avea doua optiuni, sa vezi cum arata Ubuntu Desktop sau sa instalezi. Odata pornita instalarea se va sterge vechiul sistem de operare si se va instala cel nou.

La final alegi locatia, userul si parola – poti opta ulterior pornirea sistemului fara parola, de la setari de securitate. Asta e tot, porneste calculatorul si tu poti incepe sa lucrezi. Evident ca poti instala programe, sau poti pur si simplu sa incepi sa intri pe site-urile tale cu user si parloa, le salvezi asa cum erai obisnuit si gata. La fel ca pana acum poti salva anumite site-uri sa le ai la indemana imediat ce pornesti browserul.

Concluzii despre Ubuntu Desktop: cu siguranta merge mai rapid pe sisteme vechi, evident ca pe cele noi va fi super. Se gasesc programe cam pentru orice are nevoie un user obisnuit, are Office gratis, asa ca eu as merge fara probleme pe aceasta versiune daca nu vreau sa dau banii pe o licenta Windows. Asta fara sa mai zic ca de obicei degeaba ai luat una, ca peste cativa ani va trebui sa iti iei alta, am un sertar plin cu Win 7, XP, Windows 8, 10 si acum am 11 [ de fapt am primit gratis dreptul de a face upgrade la unul din PC-uri ].

Ubuntu Desktop

Am instalat Ubuntu Desktop