Nu stiu cati dintre voi stiu ca sunt disponibile peste 30 de motoare de cautare, dintrecare in mod evident Google detine suprematia. Avem si doua motoare regionale, Yandex pentru rusi si Baidu pentru chinezi, mai greu de patruns pe ultimul dintre ele, insa de exemplu pe Yahoo si Bing ar fi o paine de mancat. Totusi, chiar si cautarile regionale depasesc pe Romania cautarile din Bing si Yahoo. 92% dintre cei ce intra dupa o cautare pe site-ul nostru vin de pe cel mai folosit motor de cautare, iar aici puteti vedea ca si pe Google.de avem 5,4% in timp ce pe Yahoo totalul cautarilor este de doar 6,5%.

Lupta dintre motoarele de cautare

Din statistica reiese clar ca lupta se da pentru pozitionarea in SERP pe Google, desi noi de exemplu stam mult mai bine pe restul motoarelor de cautare. Evident se mai duce o lupta si intre traficul organic si cel din Social Media, dar despre asta o sa discutam alta data pe Forum, pentru ca este si acela un subiect destul de important, mai ales cand discutam de peste 40% din trafic. Raportul dintre traficul organic si cel din Social Media difera in functie de vechimea site-ului si marimea paginilor si a grupurilor pe care se distribuie o postare.

Cautarile pe Yandex sunt utile pentru a primi vizitatori din Republica Moldova, iar faptul ca moldovenii sunt raspanditi in intreaga lume, dar folosesc inca in mare masura motorul de cautare rusesc, ar trebui sa-i preocupe pe webmasterii romani. Un moldovean aflat sa zicem in Norvegia iti poate aduce de 10 ori mai multe venituri decat traficul din Romania. Dar despre cum sa castigam bani in functie de localizarea geografica a vizitatorilor vom discuta cu alta ocazie, poate chiar in articolul urmator.

Sigla Google