Azi am descoperit ca unul din serverele pe care-mi gazduiesc site-urile a fost penetrat, toate cele 12 site-uri fiind compromise. Chiar daca nu cred ca asta e solutia, am instalat Wordfence Security, care nu a gasit nimic la verificarea unui site afectat. Asa ca nu stiu daca ma va ajuta pe viitor, dar azi am de reinstalat 12 site-uri, la care din pacate voi avea aceleazi baze de date. Deci nu sunt sigur ca am rezolvat ceva, dar macar sper sa nu mai fiu in pericol dupa reinstalare si dupa ce va fi activat plugin-ul.

Plugin-uri de securitate WordPress recomandate

Sincer as cauta un soft ( plugin ) antivirus sau ceva care sa te scape de astfel de probleme, caci la 50 de site-uri deja e o problema grava, daca nici macar nu stii cum sa scapi de problema. Iata ca a trecut eja o vreme de cand a aparut problema si inca nu stiu cum sa rezolv sau daca este de fapt o problema. Pana la urma am lasat asa, la unele nu mai apare eroare de server, la unele apare. Ciudat este ca toate site-urile sunt pe acelasi server si pe acelasi cPanel.

Mai mult, ca sa scap de probleme am pus fiecare site pe un cont de client separat. Ce am castigat? Acum am de intrat pe FTP pe conturi separate, in loc sa intru pe toate la fel. Ce-i drept acum daca e o problema la un site, in 99% din cazuri scap de infectari pe toate site-urile. Macar am inceput sa caut rezolvarile la problema, o sa va tin la curent ce am facut si ce am mai rezolvat!

securitate WordPress

Plugin-uri de securitate WordPress recomandate