Daca pana acum site-urile se vindeau ca la piata de legume/cartofi, iata ca noile reguli de la Google legate de monetizare cresc valoarea site-urilor. Cele care au deja venituri si au fost (re)confirmate ca bune pentru a plasa publicitate pe ele, au un pret mult mai mare decat pana acum o luna. De ce? Pai pentru ca nu mai este la fel de usor sa monetizezi un site, iar din alte feluri de publicitate – adica in afara de AdSense – se castiga extrem de putin. Mai exact, in loc de 100 de euro de la Google, prin alte metode scoti maxim 25 de euro la acelasi trafic.

Site-urile cu AdSense din ce in ce mai valoroase

ClubSeo este un site care merge binisor, reusind un venit din trafic in jur de 30 -40 de euro lunar, nu este mult avand in vedere cat am scris pe el, dar avand in vedere ca isi scoate cheltuielile intr-o luna, zic eu ca este super OK.  Care ar fi pretul sau acum? Eu zic ca minim 1.000 de euro, asta doar in ideea ca ai nevoie de bani si ai o idee mai buna in care sa-i investesti. Oricum ar fi, acest subiect a fost des dezbatut, vanzatorii vor mai mult, cumparatorii vor sa dea mai putin.

Recent am facut un test pe GoDaddy si am pus trei domenii la vanzare cu 900 de dolari bucata, o sa le las pana in ianuarie si cu 1 februarie o sale scad la 500 de USD, sa vad daca liciteaza cineva pentru ele sau nu.Nu imi fac eu mari sperante in GoDaddy, ma mir ca nu m-au cautat insa vanatorii de domenii, ar fi o achizitie buna pentru ei, zic eu – nu neaparat trebuie sa fie asa.

AdSense