Tinerii moldoveni din Suedia au fost la vot dis de dimineata, dar din pacate votul lor nu a fost suficient pentru a o propulsa pe Maia Sandu in functia de presedinte al Republicii Moldova. Am vazut deja cum in SUA, desi majoritatea cetatenilor nu l-au dorit pe Dondald Trump, Hillary Clinton a pierdut alegerile. Cam asa stau treburile si la Chisinau, majoritatea moldovenilor sunt plecati din tara, iar cei ramasi au votat Igor Dodon, iar cele cateva mii care au reusit sa ajunga la ambasadele moldovenesti nu au putut schimba rezultatul final!

Sute de moldoveni au votat Maia Sandu la Stockholm, dar tot Igor Dodon a castigat

Ambasadele si consulatele Moldovei au fost asaltate de tineri dornici sa voteze, este un semn ca daca am avea votul prin corespondenta multi ar reusi sa voteze si sa ne mearga mai bine, dar pana atunci va trebui sa mai asteptam, macar patru ani sub sceptrul lui Igor Dodon. Va reusi noul presdinte sa dea Moldova inapoi cu 20 de ani? Va fi iar ca in 1992 cand se lupta pe Nistru? Vom vedea, presimt ca la noapte nu vom dormi chiar linistiti.

La Stockholm, capitala Suediei – sute de moldoveni au stat la coada ca sa voteze inca de la ora 8:00 – dar votul lor pentru Maia Sandu  nu a schimbat rezultatul final. Nu inteleg cum de pe liste sunt 3,3 milioane de moldoveni, ai impresiua ca i-au numart si pe cei din Transnistria, care evident ca nu voteaza. Totusi de data asta instrainate sa-u strans peste 50.000 de voturi! Maia Sandu a fost cat pe ce sa castige, daca ar fi votat mai multi modoveni din diaspora!

Moldoveni la Stockholm

Sute de moldoveni au votat Maia Sandu la Stockholm