Unde poti sa mananci cea mai buna ciorba de burta?
Va lansez o provocare, sa aflam unde mancam cea mai buna ciorba de burta, evident ca fiecare va spune parerea sa in functie de locatiile vizitate – asta nu va fi o problema, caci avem sa zc asa – o ciorbarie in fiecare zona a tarii, asadar e loc pentru fiecare aici. Nu facem noi pe desteptii, dar se stie ca pentru a avea o ciorba de burta delicioasa, avem nevoie si de ciocanele de vita sau vitel. Eu de obicei mancam de fiecare data cand plecam de acasa la Nea Vasile in prima zi, iar apoi langa Sibiu la un popas.
Unde poti sa mananci cea mai buna ciorba de burta?
Nea Vasile asta are un restaurant unde serveste si ciorba de burta undeva dupa ce treci de Tutova. Inainte ma opream la Crasna, desi era sa zic asa cam devreme la dus si cam tarsziu la intors. Acum am gasit adresa asta pe DN 24, nu zic ca e cine stie ce – nici lux si nici aglomeratie – desi cand vin microbuzele de Chisinau e jale, astepti jumatate de ora sa-ti vina cele doua feluri de mancare.
Daca vrei o ciorba buna, prima conditie este sa fie proaspata – ciorba nu ingredientele, caci burta de obicei se ia congelata si nu se ia cate un kilogram, se ia la calup! Adica mai pe scurt sa nu fie reincalzita, ceea ce teoretic se cam intampla – sa fim seriosi, nu o fac atunci cand o comanzi, nu-i asa? Atunci de ce dureaza asa de mult pana vine comanda? Habar nu am, asta ar trebui sa ne zica ospatarii sau bucatarii de la diverse pensiuni – de pe marginea drumului dar si din statiuni. Acum sa fim seriosi, nici acasa nu face nevasta ciorba inainte de ora mesei, nu-i asa? Numai sa nu fie de o saptamana!