Nu sunt eu un mare guru in promovarea online, nici macar pe Social Media nu sunt cine stie ce experimentat, dar am experienta, ceea ce conteaza cat de cat. Cand vrei sa te promovezi pe FaceBook ai nevoie de trei ingrediente: imagine + titlu + text, iar combinatia trebuie sa fie perfecta ca sa fie si castigatoare. Altfel lumea te ocoleste sau mai rau, te blocheaza! Dci cum le face, pe cele trei? Pasul unu: vedem cum fac altii, daca ne atrage, facem ca ei! Daca nu ne place nimic, experimentam noi, de capul nostru.

Promovare pe FaceBook: imagine + titlu + text, cum anume le aleg?

Deci sa vedem cum alegem cele trei ingrediente pentru promovarea pe FaceBook: imagine + titlu + text. Pai imaginea trebuie sa fie sugestiva, sa aiba legatura cu ce vrem sa postam. DA, ar trebui sa fie cu drepturi de autor, copyright, bla bla – daca spui sursa eu zic ca deja esti printre cei mai onesti! Titlul? NU recomand titluri inselatoare, facute sa atraga traficul si sa lase apoi cititorul dezamagit. Sa reflecte realitatea, despre ce este articolul, poate putin incitant sa zicem asa, dar atat. La text deja este dupa gust, nu se discuta!

Atentie! Ce face lumea pe FaceBook? Rareori cauta ceva anume, de obicei socializeaza, deci tinem cont de asta. Incercam sa nu-l enervam pe potentialul cititor, client. Ideea este ce landing page avem: site, pagina FaceBook, magazin, etc. In finctie de asta ne facem si strategia in mediul online. NU fi agasant! NU posta din doua in doua zile, nu mai zic de cateva ori pe zi, nu faci decat sa-i enervezi pe cititori, care unde se intorc dau de tine. Practic cel mai adesea scopul ar fi sa atragi lumea pe pagina/grupul tau! Asa o sa-l ai aproape mai mult timp si cu siguranta va fi un potential client.

Promovare pe FaceBook

Promovare pe FaceBook: imagine + titlu + text, cum anume le aleg?