In luna martie a acestui an  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România  a amendat un angajat al unei primarii pentru ca a postat ceva ce s-a crezut a fi injurios pe pagina sa de FaceBook. Pe motivul ca reteaua de socializare este “domeniu public” si nu privat, pentru ca raspuns unor protestatari ca ”Arbeit macht frei – asta să înţeleagă protestatarii” a fost sanctionat cu amenda. Nu-mi vine sa cred, dar e adevarat. Asa ca aveti grija ce scrieti si cum scrieti.

Ai grija ce scrii pe FaceBook, iata ce risti daca gresesti si cineva te da in judecata

Stirea a circulat in media online, eu unul tind sa cred ca este o gluma, ca asa ceva nu se intampla in Romania. Macar pentru fapta despre care vorbim. Sa platesti 1000 de lei amenda pentru ca spui ca munca te elibereaza, sau poate pentru ca era in germana? Nu stiu, dar oricum mi se pare injusta toata treaba. Dar ce sa mai spui cand in Romania exista pensii de 7 lei, iar cei faca venituri sunt pusi la plata?

Inteleg ca indiferent ca esti pe strada sau in mediul online trebuie sa ai un comportament si un limbaj decent, dar totusi, exista o limita intre libertatea de exprimare si violenta verbala. Da, este adevarat ca deja a venit iarna si maine sau poimaine trecem in 2016, iar astfel de aberati inu s-au mai repetat – ma refer la amenzi de genul celei de mai sus, evident. Dar cum se spune, sa nu zicem hop, pana nu am sarit gardul si sa nu ne bucuram prea devreme!

Amenzi online

Ai grija ce scrii pe FaceBook, iata ce risti daca gresesti si cineva te da in judecata