Nascut in judetul Ialomita, in comuna Vladeni – Necula Raducanu, cunoscut fanilor drept Rica si pentru prieteni Tamango, este si azi unul dintre cei mai iubiti fotbalisti ai tuturor timpurilor. Rica Raducanu s-a nascut in anul 1946, in ziua de 10 mai – ziua regelui pentru cei din vechea generatie, a copilarit in satul natal pana cand s-a mutat cu tatal sau in Bucresti. A visat sa fie fotbalist de mic, la scoala mai mult chiulea decat mergea, asa ca foarte repede – dupa ce o scurta perioada a fost zidar – a ajuns sa joace pentru prima data la 12 ani la Victoria M.I.B.C. București – desi visa sa ajunga din prima la Rapid.

Biografia lui Rica Raducanu – Necula Raducanu – aka Tamango

Dupa un debutul sau in fotbalul bucurestean, Rica Raducanu se muta la Flacăra Roșie București, unde joaca pana in anul 1965 – an bun as zice eu, avand in vedere ce personalitati s-au nascut in acel an. Desi a ajusn portar, initial Tamango era atacant central, deci nu va mai mirati cand il vedeti luand mingea din poarta proprie si fuge catre portarul advers pentru a marca! Deci revenind la Rica – portarul de 1 metru si 98 de centimetri, legendarul Tamango – cel care a aparat poarta Rapidului intre anii 1965 si 1975, ar trebui sa scriem zeci de pagini ca sa povestim doar poznele sale din meciurile internationale.

Va puteti inchipui un portar suprins de arbitri in ofsaid? DA, este vorba de Rica Raducanu – primul portar roman care a dat gol intr-un meci oficial. Din 1975 alege sa joace la Sportul Studentesc, iar din 1979 se transfera la Steaua. Din 1983 devine antrenor la Rapid, ce-i drept la cei de mintea lui – adica la copii. Apoi a urmat un fel de retragere, iar abia in 2008 a primit titlul de maestru emerit al sportului, probabil tocmai pentru ca Traian Basescu era presedinte si era amator de fotbal. Azi il vedem mai des pe la Maruta la Pro TV, insa a ramas acelasi om sensibil cu suflet de aur, asa cum l-am cunoscurt in poarta Sportului Studentesc. La multi ani – Tamango!

Rica Raducanu - Tamango

Biografia lui Rica Raducanu – Necula Raducanu – aka Tamango