Toti se plang ca nu le merge bine scriind pe blogurile personale, as putea sa zic ca ma numar si eu printre ei, dar cand te uiti ca la altii le merge fie te motiveaza fie te demoralizeaza. Eu fac parte din prima categorie, cand vad ca sunt bloguri cu peste 30 – 40 de mii de unici pe zi, ma gandesc ca pana la urma nimeresc eu nisa care trebuie si o sa fie mai bine – nu zic ca acum e rau, dar cu siguranta se poate mai bine. Ca idee, Antena 3 are aproape 200.000 de vizitatori pe zi, iar pagina lor de FaceBook are aproape 2 milioane de fani! Adica are de unde aduna trafic pe site, nu ca mine la care cea mai mare pagina are 42.000 si a doua 32.000, locul trei fiind ocupat de cea cu 11.000.

Cat de citite sunt site-urile romanesti

Despre ce sa scrii ca sa fii citit? Eu am incercat sa scriu pe Masini.Club, site la care mai am de munca si care merge binisor, nu ma tem sa dezvalui secrete sau cum se mai zice: sa dai din casa – pana la urma daca se apuca cineva de nisa asta si ii merge mai bine, asta e – dar daca am sa ma tin de treaba o sa-mi mearga si mie bine, nu-i asa? Am scris deja peste 1000 de articole pe site-ul ClubSeo, nici macar nu sunt in TOP 3 cu numele – brandul – meu. Asta este, iar daca as vrea sa le fac concurenta celor de la SeoPedia cu un forum nu cred ca as face mare branza, pentru ca userii seriosi se simt bune acolo, aici ar veni tocmai cei care nu prea au ce cauta pe un astfel de forum.

Ca sa ai ceva trafic ar trebui sa ai un rank Alexa scris cu maxim trei cifre pe Romania, pe cand la mine site-urile sun la sute de mii la nivel global, unele la milion. Asadar despre ce vorbim? Despre vise? Evident ca ma stradui sa fac site-urile din ce in ce mai bine, sper sa fie ajutate in SEO de catre cei ce apreciaza calitatea celor despre care scriu, insa sincer sa fiu nu am gasit mai mult de 50 de articole distribuite de alte site-uri. Nu este nici zero absolut, dar nici nu am sute sau mii de distribuiri ale articolelor mele – evident din cauza calitatii scazute!

 

Bloguri românești

Cât de citite sunt site-urile românești