Ce sunt domeniile EMD cred ca stiti deja, exact match domains – sau nume de domenii ce se potrivesc exact cu un keyword, asa ca o sa incercam sa vedem daca un astfel de domeniu te poate ajuta in SEO targetat pe Romania. A fost o vreme cand domeniile EMD erau cu mult inaintea competitiei chiar daca aveau mai putine link-uri si continut mai putin. Intre timp situatia pentru site-urile in limba engleza s-a schimbat, dar oare pentru site-urile in limba romana avem o alta situatie?

Cate ceva despre domeniile EMD si SEO

Ca sa raspunzi corect la intrebare ar trebui sa analizezi cateva site-uri si sa vezi daca sunt sau nu prezente in TOP 10 cautari. Eu zic ca inca ajuta pe cautarile din Romania si am sa incerc sa fac un studiu de caz pentru cazare pe Valea Prahovei. Teoretic cu putin continut de calitate si putina publicitate ar trebui sa mearga, caci nu avem o concurenta prea mare, doar aproximativ 243.000 rezultate, iar daca folosim ghilimelele descoperim si mai putine rezultate, doar 29.800.

Cateva studii pe site-uri in limba engleza demonstreaza ca un domeniu EMD va ranka mai bine in TOP 10 decat unul non EMD, cu conditia sa ofere informatii relevante pentru nisa respectiva si sa aiba ceva autoritate. Chiar daca Google ar vrea sa ocoleasca cumva acest aspect, de ce nu ar fi ok daca ai avea un site pe domeniul primariaoras, unde orasul poate lua orice valoare? Hai sa vedem ce se va alege de site-ul cazare Valea Prahovei construit pe un subdomeniu EMD. Am o singura problema, nu prea am idei de continut, sa le fac reclama gratuita pensiunilor si hotelurilor de pe Valea Parhovei, sau sa merg pe un continut generalist si sa sper ca vor navalii doritorii de reclame?

La final o intrebare retorica: ce credeti ca va atrage mai multi cititori? Un site EMD sau unul oarecare? Eu inclin sa cred ca prima varianta, dar reamintesc ca este nevoie de calitate, altfel oricat ai vrea tu nici motoarele de cautare si nici cititorii nu te vor aprecia! Mai adaug doar ce spunea Matt Cutts: domeniile EMD cu continut slab vor fi defavorizate! Deci continut slab, nu este vorba de numele domeniului!

site penalizat de google