Azi ma gandeam sa imi schimb vechiul Seat Alhambra din 2003 cu Citroen Grand C4 Picasso cu sapte locuri. Sincer ma gandeam sa renunt la Seat pentru ca nu-mi place noul design, dar ca masina cred ca a fost cel mai bun model cu 7 locuri din ultimii 10 ani. Nu ma refer acum doar la fiabilitatea unui Seat Alhambra, dar si la stabilitatea la viteze mari. Nu cred ca as avea curajul sa iau viraje l.a peste 100 k,/h cu alta masina, pe asta am testato si a fost super ok. Evident nu va recomand sa faceti proba, e o chestie de necesitate uneori, nu o practica de zi cu zi.

Citroen Grand C4 Picasso vs Seat Alhambra – Top masimi cu 7 locuri in 2017

Daca vrei o masina frantuzeasca, desi unii spun ca nimic nu se compara cu o masina nemteasca ( pentru cine nu stie modelele Seat Alhambra, VW Sharan si Ford Galaxy sunt produse de grupul VW ), atunci cred ca modelul Citroen Grand C4 Picasso este cel mai potrivit. Nu este nici prea scumpa pentru un model minivan, este destul de spatioasa, manevrabila si destul de fiabila.

Nu am reusit sa fac inca un test drive cu un Citroen Grand C4 Picasso ca sa pot face comparatia cu un Seat Alhambra, dar la dotari e ok. In primul rand siguranta, aveti 7 airbag-uri care va vor proteja in caz de necesitate. Pentru cunoascatori e bine de stiut ca aveti ABS + EBD + AFU, adica in plus fata de modelele mai vechi aveti Electronic brakeforce distribution si asistenta la franarea de urgenta. Iar daca am trecut de capitolul siguranta, sa vedem ce dotari standard mai avem: ESP + ASR + Asistenta la Urcarea in Panta ( AUP ). Parca suna bine, ce ziceti?

Citroen Grand C4 Picasso

Citroen Grand C4 Picasso vs Seat Alhambra – Top masimi cu 7 locuri in 2017