Ca sa nu mai calculam dupa ureche de cati bani are nevoie un moldovean ca sa traiasca, va zic eu ce am cumprat azi de la Super Market cu 150 de lei, voi faceti socoteala cate zile ajunge si pentru cate persoane, ok? Nu zic numele magazinului pentru ca nici nu vreau sa-i fac reclama ( pozitiva sau negativa ) si pentru ca nici nu conteaza. Deci cum ziceam, am intrat cu o mica sacosa si am luat dupa cum urmeaza: 1,8 kg cartofi cu 6 lei kilogramul, deci 10,80 lei, smantana 400 de grame, cu 13,75 lei – printre cele mai ieftine, cu 15% grasime, apoi o paine la 5,15 lei. Ca sa avem si ce manca am mai luat 400 de grame Grauncior, cu pretul de 24,25 lei. Pentru copii am mai luat 2 iaurturi mici, Activia – 15 lei x 2 = 30 de lei si putina sunca – 400 grame cu 39, 78 lei! In total 140 de lei – moldovenesti!

Cosul zilnic in Republica Moldova nu si-l poate permite niciun pensionar!

Precum se vede din cele de mai sus, nu cred ca mancarea respectiva iti ajunge doua zile, nu mai pun la socoteala ca mai trebuie zahar, ulei si altele ca sa poti asigura cel putin trei mese pe zi unei persoane. Ce vor sa faca guvernantii nu stiu, in afara de faptul ca au furat un miliard de dolari, pentru care singurul vinovat se vede ca este Filat – luare de mita, nicidecum furtul miliardului ( adica favorizarea infractorului, care NU exista! ).

Noi nu ne plangem, am avut si zile mai bune sau mai rele, dar ce poate face un pensionar cu 1000 de lei pe luna imn perioada de iarna? Nu mai zic ca am inteles ca nu se da caldura pentru ca nu stiu care bloc din retea – aflat inainte de blocul nostru, nu are dreptul de a avea cadura, deci noi – fara restante si cu plata la zi, rabdam in continuare de frig! Coect, cine-si permite pune incalzirea pe sistem electric, prin pardosea, dar restul?

Cosul zilnic Republica Moldova