Nu cred ca ati auzit de Ionel Burtea, un student care a decis sa se apuce de cultivarea zmeurei si a murelor, dar in loc sa duca grija fructelor perisabile a decis sa le transforme in vin. Ci cat mai vechi, cu atat mai bun – riscuri zero de pastrare daca marfa e de calitate! Iar cum afacerile bune cresc de la un an la altul, dupa ce a incercat sa vad acum merge pe un hectar, acum are cultivate cinci. Ideea a venit de la sine, pe piata romaneasca ( aproape ) totul este din import, deci este loc pe piata!

Studentii fac afaceri de milioane in Romania – Ionel Burtea

Omul nostru – Ionel Burtea – a produs in primul an 2 tone de fructe de pe hectarul plantat cu mure si zemura, pe care le-a vandut la Targu Jiu retelelor de hypermarket [ Carrefour ]. Cum a reusit sa le vand nu stiu, pentru ca aici deja este alt domeniu de discutat, de obicei stiu ca pentru a vinde in retelele de magazine ai nevoie fie de cantitati uriase fie de pile. Dar cum nu a vandut chiar toate murele, a facut vin din restul, care culmea a prins si el la public.

Sincer ma bucur ca un investitor [ aici este de discutat ce a investit?, pamantul parintilor, a inchiriat – arendat pamant in sat, banii erau personali, ai familiei, etc. ], chiar daca afacerile mele in agricultura nu au prea mers, din lipsa de bani, dar asta este o alta dicutie. Eu cred cu tarie ca viitorul Romaniei este in agricultura si turism, rstul vin de la sine, dam iar drumul la ARO – tot studentii au facut un prototip super, mai investim in IT, alta viata ar fi!

Ionel Burtea

Studentii fac afaceri de milioane in Romania – Ionel Burtea