Am mai discutat despre publicitate si avantajele unei strategii corecte de Social Media Marketing, asa ca azi vin cu rezultatele testului facut ieri pe nisa angajari si locuri de munca. Luni probabil voi primi si rezultatele legate de afilierea pe aceasta nisa, caci aprobarea celor de la Tjobs se face manual, deci teoretic voi vedea totalul incasarilor abia luni. Una peste alta zic eu ca am mers bine, am obtinut 10 euro dintr-un trafic de 2339 de unici si 51 de actiunii pe butonul Call to action, fata de maxim sase cate erau de obicei. Daca s-ar materializa toate, ar mai fi un plus de 20 de euro!

Efectele distribuirilor pe FaceBook pe nisa corecta pe un public de 60.000 de fani

Deci daca ar fi sa analizam rezultatele ar fi cam asa, 10 euro venituri din trafic, fata de 2 euro in mod normal, o crestere de 500%, iar in cazul afilierii cresterea este de 850%! Imens as zice eu, iar pentru asta am folosit o pagina cu 17 mii de fani si cateva grupuri ce insumeaza 60.000 de membri, dintre care cel mai mare avea 30.000. Deci cine zice ca nu merita sa te promovezi pe retelele de socializare se inseala, impactul postarilor mare poate insemna si castiguri pe masura.

Care ar fi problemele de care te poti lovi in cazul in care te promovezi pe retelele de socializare? In primul rand repetitivitatea, adica nu are rost sa postezi acelasti tip de reclama, lumea se plictiseste. Ai nevoie de diversitate, dar daca ai la dispozitie sa zicem cinci site-uri, cred ca deja stai bine, cu o conditie: ceea ce prezinti sa fie de interes, altfel ii pierzi pe toti dintr-o lovitura!

Concluzie: a fost ok, chiar daca as fi platit sa zicem pentru distribuire ar fi fost o investitie buna, dar nu trebuie sa generalizam, desi la un test anterior am ajuns la venituri de 20 de euro intr-o singura zi doar din trafic. Vom mai analiza si alte nise pentru a vedea daca se pastreaza raportul de performanta, pana atunci va dorim weekend placut tuturor!

Grupuri pe FaceBook