Cred ca nu e ziar sau televiziune car sa nu fi vorbit despre cazul fetitei adoptate si luate cu japca de catre procuroarea de la Craiova. In mod cer legal fetita trebuia luata de la asistenta maternala – care isi pierduse acest statut acum doua luni, dupa ce timp de trei ani s-a tot judecat ca sa poata pastra copilul de care a avut grija peste sapte ani de zile. Asa ca de fapt sunt doua adevaruri in cazul de fata, unul legal – asistenta maternala nu mai avea dreptul legal de a tine copila si abuzul savarsit de autoritati.

Malin Bot – una peste bot sau adevarul despre fetia adoptata

De ce i-am dat peste bot lui Malin Bot? Pai pentru ca minte si el, uita ca una din fetite era deja adoptata, asadar nu e vorba de 1600 de lei pe luna, ci ce 800, asta pana acum doua luni cand a pierdut si acesti bani. O intrebare persista: de ce instantele nu au fost de acord intre ele? A, da, la ultima instata fosta asistenta maternala a pierdut. A, da – probabil ca a influentat copilul in legatura cu adoptia, dar – exista un dar, oare Sorina nu-si iubea “mama” si asta a fost tot manipulare?

Ce este sigur? Malin Bot a manipulat si el, fiind de partea procuroarei, despe care culmea, si el este de acord ca a procedat abuziv – sau cel putin nepotrivit. Restul e can can, se rezolva in justitie. A, ca procurorii au facut totul ca sa para legala interventia e sigur: abia acum doua luni asistentul maternal si-a pierdut legal dreptul de a avea grija de copila. Nimeni nu a zis de ce de trei ani se judeca cazul, nimeni nu a explicat de ce romano-americanii au ales o lupta pentru o copila de care se ocupa cineva si nu un copil fara astfel de probleme dintr-un azil. Mai pe scurt, nu este nimic clar si este de inteles de ce instantele au dat verdicte contradictorii. Pentru ca pe de o parte avem un hatis legislativ si pe de alta parte avem un caz social.

Prelevarea de organe – aici cred ca se exagereaza, nu sunt date care sa certifice asta, sper sa nu ne trezim cu bomba mai tarziu. Ramane intrebarea: de ce au pus ochii parintii adoptivi pe Sorina? De ce au cheltuuit atatia bani doar pentru a lua acest copil? a nu zica ca o iubeau deja, ca nu cred!

cazul Sorinei din Baia de Arama

Malin Bot – una peste bot sau adevarul despre fetia adoptata