Nu stiu daca stie cineva care a fost primul film in care Jean-Claude Van Damme a jucat rolul principal, dar cred ca putini au vazut in 1986 pelicula No Retreat, No Surrender, de aceea portalul 4Cinema.Info il ofera gratuit spre vizionare online cu subtitrare in limba romana. Daca multi au vazut Sport sangeros, in care inamicul era actorul Bolo Yeung, aici personajul negativ este de fapt Jean-Claude Van Damme, batausul unei bande rusesti.

No Retreat, No Surrender cu Jean-Claude Van Damme subtitrat in limba romana

Evident ca filmul No Retreat, No Surrender nu se ridica la pretentiile filmelor din mileniul trei, dar pentru anii 80 era o super productie, cel putin pentru noi romanii. Cei care vor sa-l vada asa cum l-am vazut eu pe bulgari, au sansa sa-l urmareasca aici. Sper sa va placa de Kurt McKinney si rolul sau. Filmul are o structura clasica pentru acea vreme, un personaj pozitiv, unul negativ foarte bun luptator, un profesor excelent si o lupta in care este cat pe aici sa piarda personajul principal, dar care este castigata datorita lectiilor primite de la profesor.

Stafia lui Bruce Lee este si ea prezenta in filmul No Retreat, No Surrender, adica avem parte de tot tacamul. Dar sa revenim la Jean-Claude Van Damme si rolul din film. Asa cum ziceam, in acest film va interpreta rolul lui Ivan Kraschinsky, iar abia peste doi ani in Bloodsport va fi “baiatul bun”, in rolul lui Frank Dux. Va doresc vizionare placuta, iar daca va plac filmele cu arte martiale, mai treceti pe la noi, vom avea o rubrica speciala pentru aceasta categorie de cinefili.

No-Retreat-No-Surrender - jean claude van damme

No Retreat, No Surrender cu Jean-Claude Van Damme