Google a publicat joi pe 19 noiembrie ghidul pentru evaluarea site-urilor in cautari ( pozitionare SERP ). Mi s-a parut destul de interesant, este in limba engleza, pentru cei interesati pot citi aici. Totul se bazeaza din cate inteleg pe experimente, pe feedback de la vizitatori, etc. Pe mine nu poate decat sa ma bucure faptul ca Google pune accent pe bounce rate, adica pe timpul petrecut pe site de catre vizitatori. Evident ca tot Google ne spune ca nu au ajuns la o varianta finala, dar sigur folosesc deja aceste experimente pentru a calcula pozitia pe care site-ul tau apare in cautari.

Search Quality Rating Guidelines de la Google din 19 noiembrie 2015

Partea buna este faptul ca acum google foloseste persoane intersate de acest aspect pentru a lucra la proiect. Adica cineva – o persoana fizica si nu un program va evalua daca rezultatele afisate sunt relevante. Problema este ca ceea ce o persoana considera relevant, alta este de parere ca este total irelevant. Deci, iar probleme pentru webmasteri!

In mod sigur nu am stat sa citesc cele 160 de pagini in format Pdf, pentru ca sigur nu vreau sa devin evaluator la Google, dar tu poate ca vrei! Partea buna este ca probabil daca cineva va analiza ceea ce fac aceste persoane, poate ca vom gasi in curand informatii mai bune legate de ceea ce ne intereseaza. Totusi am mari semne de intrebare legate de proiect, sper sa ma insel.

Am inteles ca se pune un accent deosebit pe rezultatele duplicat, ceea ce va duce teoretic la curatarea paginilor, desi la drept vorbind, nu stiu pe cine intereseaza pagina 100. Eu unul nu am trecut de pagina trei, iar asta atunci cand imi cautam propriile site-uri! 🙂

optimizare seo