Cea mai simpla reteta este cea de paste cu branza, pentru ca acestea se fierb intre sapte si 15 minute, in functie de tipul de paste – spaghete – folosite. Puneti apa intrun ceaun sau cratita, in asa fel incat sa acopere in totalitate pastele si puneti la fiert, cand apa da in clocot, adaugati pastele si lasati timp de  7 – 15 minte la fiert. Asta e tot! Adaugati sare si daca vreti un pic de ulei – cam o lingura. Scoateti pastele din oala, turnati prin sita apa si raciti cateva secunde pastele. Apoi adaugati branza rasa, eu prefer de oaie, dar fiecare dupa gust.

Cat timp se fierb pastele de casa, dar cele din magazin pentru a fi gustoase

Ati inteles, pastele se fierb intre sapte si 15 minute, mai mult cele proaspat facute incasa, mai putin cele din magazin, uscate. Aceasta este cea mai simpla reteta de paste cu branza, dar exista zeci de retete – mai complicate. La macaroanele cu branza este la fel, nu este nicio deosebire. Daca doriti puteti incerca sa faceti paste cu ciuperci si branza de capra, o reteta pe care am incercat-o acum doua luni impreuna cu varul meu, care a primit cadou niste branza de capra de la un prieten cioban.

Pastele fierb repede, in general coca se face repede, de exemplu in cazul coltunasilor – la Chisinau se numesc pelmeni cu branza – nu trebuie mai mult de cinci minute lasat la fiert, o alta reteta simpla, pentru cei comozi. Am mai vazut un fel de budinca din paste, adica o reteta de paste cu branza la cuptor, ingrediente: paste, branza, cascaval, unt si oua. O sa revin cu aceasta reteta completa in urmatorul articol, pentru ca si aceasta este o reteta simpla, pentru bucatari incepatori.

Paste cu branza

Cat timp se fierb pastele de casa, dar cele din magazin pentru a fi gustoase