Trece lebedele-n zare. Eu ma uit, ele dispare…
Daca te-ai decis sa incepi munca de content writer ar trebui sa stii ca in general clientii pun accent pe gramatica, adica trebuie sa scrii corect, pe langa faptul ca trebuie sa scrii si interesant, nu trebuie sa scrii articole de umplutura, care sa aiba ca principal scop atingerea numarului de cuvinte cerute de client. Evident ca desi pare relativ usor sa scrii articole contra cost, nu este chiar asa. Nu mai zic de cazurile in care trebuie sa abordezi o anumita nisa de mai multe ori, iar inspiratia nu vine.
Trece lebedele-n zare. Eu ma uit, ele dispare… sau cum sa scriem corect
Nu zic ca eu nu fac greseli, in majoritatea cazurilor din cauza tarstaturii de la laptop, care are deja 20% din litere lipsa ( ma refer la inscriptia de pe taste, evident ), iar eu desi scriu folosind metoda oarba, degetele nu asculta de fiecare data si mai inversez literele, ba mai mult cateodata chiar apas tasta de langa. Dar asta doar atunci cand scriu pentru mine, lasand verificarea la mana cititorilor. Cand scrii articole pe bani, verifici de 10 ori inainte sa trimiti textele, nu ai nicio scuza.
Experienta de content writer nu o poti face decat daca ai muncit in domeniu, deci primul pas este sa faci rost de comenzi. Strategie? Fie esti membru pe forumurile de specialitate, fie iti faci reclama pe interenet – sa fii gasit in cautari pe keyword-urile legate de nisa asta, content writer, copywriter, articole contra cost. Mergi pe preturi mici sau pe calitate? Eu zic sa-ti faci un portofoliu, chiar daca este pe WordPrss sau Blogger, oricum cateva bloguri nu-ti strica!