Am tot discutat aici despre limba romana, asa ca iata ca a venit momentul sa stim cum se scrie corect: ”ne-a” sau ”nea”, iar raspunsul este atat de simplu incat nu o sa mai gresiti niciodata. Avem nea sau zapada, omat si Nea Marin Miliardar, in rest scriem mereu ne-a ( spus, facut, placut ). De obicei avem un verb dupa aceea, la fel cum este si cazul i-a sau ia. Spunem corect i-a dat, i-a inmanat, i-a placut, in schimb ia vine de a lua, ia mana de pe calculator!

Cum scriem corect: ”ne-a” sau ”nea”

Intr-un cuvant, cuvintele care se aud la fel dar se scriu diferit se numesc omofone – evident din limba greaca, acelasi – sunet, omo – fone! Daca am invatat sa scriem corect ne-a si nea, mai dificil este sa ne dam seama cand scriem deloc si de loc, nu-i asa? Scriem despartit doar cand loc se refera la un loc anume, adica eu sunt de loc din Bucovina, in schimb scriem deloc impreuna cand poate fi inlocuit cu nimic. nicidecum . Daca ne referim la locul nasterii, scriem de loc! Mai sunt si alte cazuri, dar despre ele vom discuta intr-o lectie separata.

Invata sa scrii corect in limba romana, altfel nu ai cum sa devii un content writer de succes si nici unul bine platit! Nu am dezvoltat noi cine stie ce rubrica de gramatica a limbii romane, dar din cand in cand ne stradiom sa mai dam exemple care sa va stimuleze sa scrieti corect!

Scriem corect

Cum scriem corect: ”ne-a” sau ”nea”