Cand vine vorba de preturi deja intram pe un teren cam instabil, pentru ca preturi mari nu inseamna neaparat si calitate, preturi exagerat de mici inseamna ca nu vei avea rezultate oricum ( de ce? Pentru ca resursele SEO costa, si nu costa putin). Am vazut preturi care incep de la 100 de euro si mergand pana la 500 sau 600 de euro. In functie de competitie vezi daca nu cumva iesi mai ieftin cu o campanie AdWords, asa sigur esti in TOP 3 pe prima pagina, depinde acum de cat de multe cautari sunt lunar pe cuvintele vizate de tine.

Cat costa o campanie SEO ?

Orice campanie SEO incepe cu verificarea site-ului analizat si a concurentei directe, abia dupa ce faci acest lucru poti da un verdict si poti incepe sa construiesti o strategie SEO. Parerea mea: NU incercati sa rezolvati totul intr-o luna, riscati sa pierdeti toata munca dupa prima penalizare a site-ului. In al doilea rand orice optimizare OFF site trebuie coroborata cu una ON site, altfel ce castigi pe o parte pierzi pe cealalta. Deci: incepeti cu optimizarea On site, abia dupa aceea ganditi-va la cea Off Site! In opinia mea prima etapa de verificare poate costa pana la 50 de euro ( pret final ).

Ce ar trebui sa analizez intr-o campanie SEO? In primul rand sa vedeti cine va citeaza, verificati TrustFlow si daca nu sunteti incantati folositi instrumentele SEO oferite de WebMaster Tools pentru a scapa de ele. Daca totusi site-ul respectiv este related cu al dumneavoastra, puteti sta linistiti, o recomandare in plus nu strica niciodata ( in schimb nu este obligatoriu ca ajuta!).

Exista garantii in SEO? NU, in SEO lucrurile se pot schimba de la o zi la alta, in functie de ce face concurenta, iar promisiuni de genul te urc pe pozitia 1 in trei luni sunt deseori expresia lipsei de experienta a celui care promite. Daca nu ai un grup de cuvinte cu acer lucrezi, inseamna ca degeaba te-ai apucat de SEO. Vom reveni…

Campanie SEO

Cat costa o campanie SEO ?