Multi dintre cititorii nostri ne-au intrebat cum este corect sa folosim cele doua cuvinte – intre si/sau dintre! Deci prima data trebuie sa stim ca le folosim doar cand avem expresii ce contin pluralul, cum ar fi de exemplu diferenta dintre doua sau mai multe expresii corecte. Aceste doua prepozitii se pot folosi corect si in cazul unor propozitii ce contin cuvantul “si“: diferenta dintre o bautura si alta este aceasta. Intre mere si pere nu este nicio difernta?

Intre  sau dintre – cum este corect din punct de vedere gramatical?

Precum vedeti putem folosi atat prepozitia intre cat si dintre, in functie de context. Mai avem si o alta problema, cand folosim din si cand dintre? Ca sa fie clar, cand comparam ceva ca in urmatorul exemplu: dintre cele doua sau trei variante, cea corecta este prima. Avem si varinata corecta: intre Mangalia si Constanta nu este nicio gara in care sa mai opreasca acceleratul. Ati prins ideea? Acum stiti cand folosim intre si cand dintre?

Asa cum v-am promis vom incerca pe cat este posibil s ava ajutam sa vorbiti corect, pentru ca altfel am ajunge sa nu mai facem diferenta dintre un om educat si unul needucat. Uite ca iar am revenit la subiect, fara sa vrem. Lectia urmatoare de gramatica va fi saptamana viitoare, sau luna viitoare sau poate la iarna cand vom avea timp mai mult de sporovait prin casa si de stat la internet!

Intre sau dintre

Intre sau dintre – cum este corect din punct de vedere gramatical?