Nu stiu ce s-a intamplat cu mine de la o vreme dar mi-este mereu pofta de ceva dulce, asa ca pe langa retetele obisnuite din carnetul cu bunatati al bunicii, azi o sa va prezint primul desert de la categoria bunatati. Este vorba de nucile umplute cu crema. Foarte moi si delicioase, le mananci de nu te mai opresti, asa-s de gustoase. Ai venie de 250 de grame de unt, 500 de grame de faina, patru oua, un pliculet de 10 g praf de copt, zahar pudra si un varf de sare.

Deserturi deosebite, nuci umplute cu crema de ciocolata

Daca ati notat deja ingredientele pentru coca folosita la nuci, a trecem la crema de ciocolata, pentru care aveti nevoie de biscuiti – de preferat foarte moi, 200 de grame de nuca pisata, 300 ml de lapte proaspat, estenta de rom, ciocolata topita – eu prefr din cea cu lapte, dar fiecare poate folosi de care vrea, inclusiv ciocolata de casa, zahar pudra si 20 g de cacao. Acum putem sa ne apucam sa facem coca, asemanatoare cu cea pentru cornulete, doar ca de decupat o vom decupa cu forme speciale pentru nuci umplute.

Pentru inceput vom mixa untul cu zaharul pudra, apoi adaugam oualele si la final adaugam sarea. Obtinem astfel prima parte a compozitiei pentru coca, este timpul sa trecem mai deparet si sa preparam nucile unplute, nu-i asa? Adaugam praful de copt in faina si turnam in aluatul preparat din oua. Mixam la viteza mica. Cand avem coca cata o scoatem din mixer si facem formele. Apoi le coacem si facem, crema! Delicoase va zic eu!

Nuci umplute

Deserturi deosebite, nuci umplute cu crema