Retele bunicii – reteta secreta de merdenele cu branza
Imi aduc aminte de bunatatile bunicii, de minunatele merdenele cu branza pe care le pregatea sambata pentru toata familia – am uitat sa va spunca noi ne intalneam in weekend la bunica la masa. Dac avreti sa va dau reteta, iata ce ingrediente aveti nevoie pentru a prepara niste merdenele delicioase: faina ( de preferat cea cu codul 480, pentru ca vrem sa obtinem o anumita textura pentru coca ), 1 lingurita de sare si una de otet, apa pentru coca, un pachet de jumatate de kilogram de margarina, branza proaspata.
Retele bunicii – reteta secreta de merdenele cu branza
Cantitati necesare pentu merdenele: la 1 kilogram de faina se folosesc 600 ml de apa si jumatate de kilogram de branza. Facem aluatul si-l intindem bine, apoi ungem cu margarina, pentru ca asa se obtine acea coca gen foetaj, iar dupa ce am pus unplutura lasam cel putin o ora la frigider. Dupa ce le scoatem de la frigider le ungem cu ulei si le dam la cuptor! Pofta buna dargii mei.
Daca folositi cantitatile de mai sus o sa obtineti cinci sau sase merdenele, daca vreti mai multe dublati cantitatea. Aveti grija ca pentru a obtine merdenele bune trebuie sa acordati o atentie deosebita aluatului. Aici este tot secretul, punem faina in mixer si adaugam apa rece si untul ( 50 – 100 de grame). Nu uitati sarea. Ne apucam sa mixam pana obtinem coca asa cum suntem obisnuiti pentru copturi. Apoi impachetam in folie de plastic si lasam la rece. Abia apoi incepe secretul foetajului: ungem cu margarina, pe care in prealabil am intins-o intre doua folii de copt. Restul il stiti deja, de la alte retete ale bunicii! Delicios!